Új, turbós V8-ast fejleszt a Lexus

2019.12.20. 10:15

Egy olyan sajtóanyagban bukkant fel az első egyértelmű utalás az új motorra, amelyben a Gazoo Racing jövő évi részvételét taglalják a Nürburgring-i 24 órás versenyen.

lexusvln

Bár adná magát, hogy az új Suprából építsenek versenygépet az eseményre, úgy tűnik, nem ez a terv: a Lexus LC-ből építenek egy újabb változatot, ebbe kerül dupla turbós V8-as motor, amelyet a cég szándékai szerint a jövő sportkocsijaiba is beépítenek majd. Az már csak pletykákból sejthető, hogy Kína-kompatibilis, azaz épp 4 literes motorról van szó – Kínában 4 liter felett kezdik nagyon magas luxusadókkal sújtani a személyautókat – amely várhatóan sokkal erősebb lesz az LC500 475 lóerős, ötliteres szívó V8-asánál.

Nem meglepő, hogy a vadiúj technikát a Nürburgringen, verseny-körülmények között tesztelik. Amellett, hogy a Nordschleife bő húsz kilométeréről régóta köztudott, hogy kiváló nyúzópróba, a Toyota elnöke, Akyo Toyoda maga is több alkalommal rajthoz állt már a Gazoo Racing színeiben, Morizo álnéven – nem csodálkoznánk rajta, ha 2020-ban is ezt tervezné.

Az új motor képességeiről egyelőre keveset tudni, de a legtöbb hasonló méretű, turbós V8-as teljesítménye az 500-700 lóerős sávban mozog, és valószínű, hogy a Toyota mérnökei sem adják alább.