Lelassít a Lamborghini?

2019.12.21. 14:38

Az elmúlt évek sorozatos rekorddöntögetésről szóltak a Volkswagen-csoport sportautó márkájánál, de a jelek szerint ez a jövőben változni fog.

lamborghini-sian

2016, 2017 és 2018 után minden bizonnyal 2019-ben is eladási rekordot dönt a Lamborghini, az eladott példányszám ezúttal várhatóan 8200 autó körül fog majd alakulni. Stefano Domenicali, a Lamborghini első embere szerint a növekedés még 2020-ban is folytatódhat, - a plafont valahol 8500 autó körül saccolják - ám utána biztosan következik néhány év stagnálás. Domenicali az Automotive News Europe-nak adott interjújában a rekordokat javarészt az Urus SUV iránt mutatott nagy érdeklődéssel magyarázza. Nem csoda, hiszen az eladások több, mint felét a böszme terepjáró teszi ki.

Várhatóan a következő években csökken majd az érdeklődés az Urus iránt, viszont a szupersportautók iránt 3% körüli keresletnövekedést várnak. Domenicali szerint a további növekedéshez egy negyedik autó kellene, de az 2025 előtt aligha fog megérkezni. A pár éves pihenő abból a szempontból sem árt, hogy jelenleg 9 hónapos várólista van a Lamborghininél.

A negyedik autó egy 2+2 üléses utazóautó lehet, de egyelőre a projektet pihentetik a Volkswagen-csoporton belül. Azt sem vetették el, hogy a Lamborghini első tisztán elektromos típusa lehet a rejtélyes típus, de Domenicali szerint az biztos, hogy a konszernen belül elérhető infrastruktúrára épített legerősebb autó lesz a Lamborghini új modellje.