Súlyos csapást mérhetnek a Mercedes AMG modelljeire

2019.12.21. 11:23

A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt eddig is sejtettük, hogy előbb vagy utóbb, de komoly változásra kényszerülnek majd az autógyártók. A hírek szerint a Mercedes sportos modelljeinél radikális lépés sem kizárt.

420A8326
Fotó: Sturcz Antal / Totalcar

A Financial Times közölt cikket arról, hogy a Mercedes AMG modelljeinek akár háromnegyede is eltűnhet a kínálatból, ha a gyártó nem szeretne eurómilliós büntetéseket fizetni a 2021-ben életbe lépő, modellkínálatra vetített 99 g/km-es CO2-kibocsátás kvóta túllépéséért. Jelenleg a Mercedes flottaátlaga 138 g/km, vagyis látható, hogy van még min dolgoznia a Mercedesnek.

2

A Financial Times szerint az sem kizárt, hogy a Mercedes akár odáig is elmehet, hogy a háromliteres motorral szerelt autókból szándékosan kevesebbet gyártson. Ez mondjuk olyan modelleknél, mint például a GLE, ahol ennél kisebb motort nem is lehet kapni, elég életszerűtlennek tűnik. Sokkal valószínűbb, hogy bővítik majd a villany-portfóliót, gyakorlatilag már a C osztálytól egészen az AMG GT-ig körbeszálltak a pletykák, hogy jöhet a plug-in hibrid hajtás.

A Mercedes maga is ilyen irányba terelte a kommunikációt, amikor reagált a felvetésre. Kijelentették, hogy az AMG modellek is részt vesznek a flottaátlag csökkentésében, ennek megfelelően már 2020-ban érkezik az első plug-in hibrid modell. Magabiztosságukat alátámasztja, hogy ha hinni lehet a pletykáknak, a V12-es motortól sem szabadulnak még meg.