Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Fizetős szoftverfrissítéssel gyorsulhat a Tesla Model 3

2019.12.22. 15:47

Legalábbis erre utaló jeleket találtak egyes Model 3-tulajdonosok az autó fedélzeti rendszerében.

Model-3-Performance-Red-Turn-2

Az Electrek portál először arról számolt be, hogy a kétmotoros Model 3-ak infotainmentjében egy apróbetűs szöveg jelent meg csomagvásárlási oldalon, ami arra figyelmeztet, hogy a Performance Boost (nagyjából teljesítménynövelést jelent) csomag csak a legújabb szoftverfrissítéssel érhető el. Maga a csomag azonban még nem jelenik meg a rendszerben, mint megvásárolható elem.

Az Electrec utánanézett a szoftver forráskódjában az újításnak és annyit tudtak kideríteni, hogy egy elég drága, 2000 dolláros (~600 ezer forintos) upgrade-ről van szó. Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy pontosan milyen mértékben javulhatnak ettől a Model 3-ak. Az viszont meglepő, hogy később kiderült, nem csak a kétmotoros változatokban lesz elérhető a fejlesztés.

Bármi is lesz a vége, ekkora összegért valami komolyat kell húznia a Teslának, hiszen sok fórumon már most is pénzlehúzásnak tartják a fejlesztést. Drága vagy sem, az biztos, hogy megalománnak kell lenni ahhoz, hogy ilyen csomagot vásároljunk, hiszen már most is 5 másodperc alatt futja a 0-100-at a Model 3, ami már így is erős túlzás.