Mini: nem feltétlenül kell benzinmotor a sportos modellekbe

2019.12.22. 14:45

Szokatlan kijelentést tett a Mini amerikai alelnöke, de ha jobban a színfalak mögé nézünk, várható volt, hogy rövid úton erre az álláspontra jutnak.

1

Mike Peyton a Motor Authority-nek beszélt arról, hogy a márka legsportosabb autói, a John Cooper Works modellek megállnák a helyüket villanyhajtással is. Peyton szerint nem az a lényeg, hogy mi hajtja az autót, hanem az élmény amit nyújt és ebben szerinte simán jó lehet egy villanyautó is. Nem meglepő módon a Formula E sorozattal érvel, amibe a BMW az előző szezonban lépett be.

A Mini már egy ideje tudatosan puhítja a vásárlóit a villanyautók felé. A Countryman SE révén már van plug-in hibridjük, és idén bemutatták első tisztán elektromos autójukat is a Cooper SE-t. A minél nagyobb hírverés érdekében a szokatlan rekordokról sem mondtak le, nemrégiben fékezés nélküli kört mentek az autóval a Nordschleifén, hogy ezzel is promózzák a villanyautók hatékonyságát. Valószínűleg számukra sincsen más út, ha teljesíteni szeretnék a 99 g CO2/km-es flottaátlagot.