Elektromos Audiból is lehet RS

2020.01.03. 07:52

Nem köti hajtáshoz és a tisztán elektromos modelljein is használja majd a sportos kivitelekre bevett S és RS jelzéseket az Audi. Már látni, melyik lehet az első villanyos RS-ük.

1

Az Autocarhoz jutott el az infó az Audi névhasználati terveiről. A britek belső körökből úgy tudják, nem lesz elszeparálva az elektromos kínálat elnevezésileg. Éppen csak elmúltak azok az idők, amikor a nagy gyártók óvatosan bántak a villanyautóikkal, nehogy bántsák az arculatukat. Így lett például a BMW-nél i-s nevű és különc formavilágú még a hibrid is, de már nincsenek tabuk. Az Audi sem tart tőle, hogy megzavarja a vevőket, ha összemossák a sportos modelleket, függetlenül attól, hogy mi hajtja őket. Így lehet az első tisztán elektromos RS Audi a most még e-Tron GT-ként ismert tanulmányukból, mire gyártásba kerül. 

Hogy ne lenne elég sportos a kétmotoros e-Tron GT, azt nem lehet mondani. A nem is olyan távolról Taycan-rokont 600 lóerő körülire mondják, jövőre állítólag már az utakon lesz, várhatóan nevében RS-jelzéssel, legalábbis a csúcsváltozatnál. Ez lesz a kezdet, de az Autocar már azt is tudja, hogy az e-tron Sportback lesz a második villanyos Audi, amire rákerül az RS-jelzés.