Saját autót villantott a Sony

2020.01.07. 12:07

A Sony ugyan saját neve alatt mutatta be a Vision-S elnevezésű elektromos autót, de egyelőre úgy tűnik, nem azzal a céllal, hogy autógyártóként is bemutatkozzon. Csak azért építették a tanulmányt, hogy megmutassák a cég autókba szánt elektronikai fejlesztéseit.

Talán ezért sem erőlködtek nagyon, hogy a tanulmánynak erős egyénisége legyen. Olyan, mintha egy Tesla Model 3 méretű Porsche Taycan-rokont látnánk, Jaguar F-type farral. A forma egyszerű és modern, de ugyanakkor kifejezetten hétköznapi. Az autó egyébként a Magna Steyr műszaki alapjaira épül, két 272 lóerős villanymotor hajtja, és akár 4,8 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t.

A kialakításában a Magna Steyr mellett még több ismert nagyvállalat részt vett: a Bosch, a Continental, az Nvidia, a Qualcomm és a ZF is részt vett a projektben. Az egyszerűséget sugalló, kívül ezüst-fekete, belül világosszürke járműnev a főszerepet persze a Sony műszaki megoldásai kapják, amilyen a kamera-tükröket is tartalmazó ultraszéles kijelző, amely a műszerfalat helyettesíti, vagy a 360 Reality Audio nevű hangrendszer, amely egyebek közt az ülésekbe épített hangszórókkal igyekszik tökéletesebb hangzást biztosítani.

A Vision-S várhatóan egyedi példány marad, annak ellenére, hogy ránézésre lehetne belőle akár sorozatgyártású villanyautó is, bár arra azért van esély, hogy valamelyik Gran Turismo konzoljátékban később akár vezetni is lehet majd.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.