Lelép a Seat elnöke

2020.01.08. 11:10

A Seat elég szűkszavú közleményben jelezte, hogy Luca de Meo, aki 2015 óta vezeti a márkát, közös megegyezéssel távozik az elnöki pozícióból, de egyelőre a VW csoport alkalmazottja marad. Ennek ellenére azonnal felbukkantak a pletykák, amelyek már a Renault új vezetőjét látják az olasz menedzserben.

de meo

De Meo a legelsők között volt, akinek a nevét megemlítették az addigi Renault-vezérigazgató, Thierry Bollore váratlan kirúgását követően. Ez nem is csoda: a Seat eddigi elnöke épp a Renault-nál kezdte a pályafutását, igaz, ismertté a Fiat csoport különféle márkáinak vezetőjeként vált. Igazgatta a Lancia, az Alfa Romeo, a Fiat és az Abarth márkákat, és dolgozott a teljes Fiat csoport marketing-vezetőjeként is. A VW csoporthoz 2009-ben szerződött, itt egy darabig marketing-igazgató volt az Audi márkánál, innen került a Seat élére.

Ha innen valóban a Renault vezérigazgatói székébe ülhet át, az újabb jelentős ugrás de Meo számára: ezzel bekerülne az autóipart irányító csúcsvezetők körébe. Így nem csodálkoznánk rajta, ha egy ilyen ajánlat állna a Seat-tól való távozásának hátterében.