Újabb olcsó Skoda a láthatáron

2020.01.08. 13:33

Úgy látszik, Kínában megtorpant a növekedés, és kezdenek megszilárdulni az erőviszonyok, az új slágerpiac így India lehet, ahol még látnak a gyártók terjeszkedési lehetőséget. Ezt jelzi, hogy egyre több gyártó mutat be piac-specifikus modelleket Indiában is.

A Skoda Vision In ilyennek tűnik. Egyelőre csak két vázlatot láthatunk a típusról, de a leglényegesebb információkat már nem titkolják. A műszaki alapokat az MQB A0 platform adja, amelyet egyebek közt a Skoda Scalából ismerhetünk, az autó hossza pedig 4,26 méter lesz, azaz méretben valahol a Scala és a Fabia között lesz félúton.

A rajzokon egyelőre csak az autó külseje látszik, amely nagyrészt azért követi a Skoda szabványos arculatát, bár mintha keményebb, szögletesebb, élesebb lenne. Az orr-részt például szélesebb hűtőrács és kisebb fényszórók jellemzik, mint a ma ismert szériamodelleket.

Bár tanulmányról van szó, ez olyasfajta koncepció-jármű, amely ránézésre nem áll távol a sorozatgyártástól – azon sem csodálkoznánk, ha a februári Delhi Auto Expóra időzített világpremier kapcsán már a gyártási tervekről is nyíltan beszélne a Skoda vezetése.