Chrysler Airflow: a feltámadás első jele?

2020.01.09. 06:06

Az FCA az elmúlt évtized során elsorvasztott néhány, korábban fontosnak tűnő márkát. A Chrysler az egyik ilyen, amely mára csupán két típust kínál, a Pacifica egyterűt és a 300C szedánt. Ezért is meglepetés, hogy a CES-en kiállítottak egy ismeretlen formavilágú Chryslert.

Az Airflow Vision egy olyan Chryslerről kapta a nevét, amelyről azt tartják, hogy évtizedekkel előzte meg a korát. Az 1934-ben bemutatott, áramvonalasnak tervezett autóval persze nincs sok rokonság: az új tanulmány nagydarab szabadidő-autó, fura, burkolt kerekekkel, tágas belsővel és elég semmitmondó formával.

A jelentőségét inkább az adja, hogy létezik: valami, ami friss, és a Chrysler emblémát viseli, meglepetés azok után, hogy új Chrysler modellt 2015 óta nem mutattak be, mivel az amerikai modellekre szánt fejlesztési keret teljes egészében a Jeep és a Ram modellekre ment az utóbbi öt év során.

Konkrétumokat alig említettek a jármű kapcsán, bár úgy állították ki, hogy a baloldali ajtó hiányzik róla, így legalább a belső tér jól megfigyelhető. Egyes feltételezések szerint az FCA válaszát láthatjuk benne a Mustang Mach-E-re, de ha így is lenne, ez legfeljebb nagyon korai prototípusnak tekinthető.