Ilyen lesz a Putyin-féle luxusterepjáró

2020.01.09. 11:54

Már eddig is több Aurus modellről lehetett hallani: a Senat hosszú és rövid változata mellett láttunk már tető nélküli kivitelt is, emellett létezik egy kisbusz is, Arsenal néven. A kínálat azonban a terepjáróval lesz teljes, amelyről most felbukkant néhány kémfotó, még erősen álcázott állapotban.

Annyi a részleteket elfedő álcafólia ellenére is elég jól látszik, hogy karakterében a terepjáró sem különbözik nagyon az óriás-szedántól: az orr-rész kialakításában alig van eltérés, sőt, mivel a Senat is kifejezetten magas építésű, inkább olyan, mintha a Komendant néven emlegetett modell egyfajta gigantikus kombi változat lenne. Bár korábban hallani lehetett egy gyengébb és elérhetőbb változatról, egyelőre úgy tűnik, hogy a terepjáróba is a rövidebbik Senatból már ismert 4,4 literes, 600 lóerős V8-as turbómotor kerül, kilenc fokozatú automata váltóval, és persze állandó összkerékhajtással.

Úgy tudjuk, a Komendant gyártása nincs igazán közel: 2021 és 2022 fordulója környékére ígérik. Viszont úgy néz ki, ennek a gyártását már nagyobb szériában indítják el, mint a Senat-ét, mivel várhatóan ez lesz a márka legkeresettebb modellje.