Már készül a Toyota GT86 utódja

2020.01.14. 06:05

A brit Autocar híre szerint akár már jövőre bemutathatják a Toyota GT86 és a Subaru BRZ utódját, amelynek a fejlesztésében a hírek szerint ezúttal több szerepet kap a Toyota.

A megfizethető sportkocsi koncepciója sokat persze nem változhat, különösen azután, hogy megérkezett az erősebb Supra, de a részletek állítólag nagyon eltérőek lesznek. Az Autocar szerint a Subaru jelenlegi műszaki alapjait már nem tudnák úgy átalakítani, hogy alkalmasak legyenek egy hátsókerék-hajtású modell számára, így a platform a Toyota rugalmas TNGA rendszerének egy változata lesz.

Ugyanakkor a hajtást várhatóan továbbra is a Subaru fejleszti majd, így maradnak a bokszermotornál. Az Autocar szerint az a legvalószínűbb, hogy ezúttal egy 2,4 literes, egyturbós változatot alkalmaznak majd, akárcsak az Ascent szabadidő-autóban. Ez nagyjából 260 lóerős, ami bőven elegendő egy jó élményautózáshoz, ugyanakkor nincs igazán kihegyezve, így könnyebb kedvező fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket kihozni belőle, mint a jelenlegi GT86 kétliteres szívómotorjából.

A brit lap azt írja, várhatóan az elnevezés is változik: a GT86-ból GR 86 válhat, követve a Toyota törekvését, hogy a Gazoo Racingből erős sportos almárkát építsen. Ezért már a Supra teljes neve is GR Supra, a Yaris utcai sportváltozatának a neve elé is odaírják a két betűt, Le Mans-ban pedig a GR Super Sport nevű géppel tervez rajthoz állni a Toyota.