A VW a Nokia sorsára juthat, ha nem cselekszik gyorsan

2020.01.19. 12:05

Elintézhetnénk a címben szereplő mondatot azzal, hogy csak egy frappáns frázisról van szó, de egészen másképp fest a helyzet, ha kiderül: maga a VW első embere nyilatkozta ezt.

IMG 8741
Fotó: Göbölyös Zsolt / Totalcar

Herbert Diess szavai állítólag egy igazgatótanácsi ülésen hangzottak el. "A nagy kérdés a következő: elég gyorsak vagyunk? Ha a jelenlegi tempóban folytatjuk, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz." - idézi a Reuters a Volkswagen vezetőjét. Diess nem véletlenül hozta fel a nokiás példát, hiszen a finn kommunikációs vállalat pillanatok alatt elvesztette betonbiztosnak hitt vezető pozícióját, mikor túl későn lépett az érintőkijelzős okostelefonok piacára.

A VW is hasonló kihívás előtt áll: az önvezető technológiák fejlesztésében és az egyre fejlettebb elektromos autókért vívott harcban még nem biztos, hogy a top autógyártók között tud maradni a konszern. A trendek felismerése és mihamarabbi adaptálása kulcsfontosságú lehet a jövőben. Diess arról is beszélt, hogy a jövőben sokkal inkább mennének a minél nagyobb haszonkulcsra, mint az eladott mennyiségre.