Ezeknek az oroszoknak bármit el lehet adni

2020.01.24. 12:59

Pár hónapja közölt rövid cikket a Carscoops egy Mercedes GLE-ről, ami akkoriban még az átalakítási folyamat közepén járt. Mostanra elkészült, és az egészen hihetetlen látványt nyújtó autónak az Inferno 4x4*2 nevet adták.

A szörnyeteg alapja egy GLE Coupe 63 vagy 63 S modell. Az orosz műhely korábban rengeteg ilyen típuson végzett átalakítást, és hozott létre elképesztő autókat, azonban a mostani egészen más lett.

Változtatások sorát végezték el az SUV-n. Eltávolították a hűtőrácsot, vastag, matt fekete lökhárítót kapott, és csörlővel is felszerelték. Emellett tetőcsomagtartót is tettek rá, aminek elején fényes ledcsík díszeleg, ha nem lenne elég az a másik négy kiegészítő fényszóró kocsi orrán. A monstrum terepjárónak nélkülözhetetlen kellékei az óriási, méretre szabott offroad-abroncsok, és egy pótkereket is elhelyeztek a csomagtartó felett. Az autónak eredetileg egyébként fehér színű fényezése volt, és csak később kapott matt szürke borítást. Ezen kívül számos sárágra festett elem, például a kiszélesített oldalsó szoknyák is feldobják a széria állapotában amúgy szinte észrevehetetlen autót.

A GLE Coupé 63 ikerturbós, 5,5 literes V8-as motorja 550 lóerőt képes kipréselni magából, az S változat pedig 576-ot. Azt nem tudni, miért építették ezt a szörnyeteget, de méltó utódja lehetne a Jurassic Park filmekben szereplő Mercedes terepjáróknak.