Kiszivárgott képen az új Seat Leon

2020.01.27. 17:57

Valószínűleg már holnap megérkeznek az első hivatalos képek is, de úgy tűnik, a CocheSpias hozzájutott néhány felvételhez, amelyen már a végleges autó látható.

Az orrkialakítás és az autó fara is jól kivehető az amúgy nem igazán jó minőségű képeken, és ez alapján több mint valószínű, hogy a formaterv a tavaly bemutatott Cupra Formentor tanulmányautóéval lesz azonos. A jelvény persze más, a felnik kisebbek, és a széria Leon nem is lesz úgy megemelve, de azért elég valószínű, hogy a legfontosabb vonásain már nem változtattak a tavalyi Cupra tanulmányhoz képest.

A korábbi tanulmány alapján elsősorban persze az sejthető, hogy milyen lesz az ötajtós változat, illetve az esetleges emelt, SUV jellegű kivitel, de úgy tudjuk, a típusból lesz még egy lényeges változat, a kombi, amely az eladások szempontjából legalább olyan fontos, mint a rövidebbek. Műszaki szempontból nem várható nagy meglepetés: valószínűleg ugyanazok a megoldások rejtőznek az új Leon karosszériája alatt, amelyeket a VW Golfból már ismerünk: az MQB platform, enyhe hibird hajtásba kötött turbómotorokkal.