Bejelentették a Renault új vezérigazgatóját

2020.01.29. 10:51

Hónapok óta pletykálták, hogy de Meo a Renault tulajdonosainak jelöltje a vezérigazgatói posztra, és amióta távozott a Seattól, több is volt puszta sejtésnél, hogy az olasz menedzser el is fogadta a felkérést. Ám mostantól hivatalos: a Renault új vezérigazgatója Luca de Meo lesz, július 1-étől.

de meo

A Renault-nál tavaly október óta működik ideiglenes vezetőség, amikor váratlanul kirúgták Thierry Bolloré vezérigazgatót. Azóta a Renault napi ügyeit Clotilde Delbos, a pénzügyi igazgató irányítja, de azt az első pillanattól igyekeztek egyértelművé tenni, hogy ez csak átmeneti helyzet.

Luca de Meo a Fiat csoport több márkáját is vezette, mielőtt a Volkswagen rábízta volna a Seat irányítását. Szakértői vélemények szerint azonban sokkal nagyobb falat lesz a Renault irányítása, ahol nem csupán a Renault sikeres működtetése lesz a cél, de a megromlott Renault-Nissan kapcsolat újjáépítése is. De Meo persze biztosan nem kap akkora mozgásteret, mint korábban Carlos Ghosn, aki egyszerre irányította mindkét vállalatot, de így talán még nehezebb dolga lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.