Bejelentették a Renault új vezérigazgatóját

2020.01.29. 10:51

Hónapok óta pletykálták, hogy de Meo a Renault tulajdonosainak jelöltje a vezérigazgatói posztra, és amióta távozott a Seattól, több is volt puszta sejtésnél, hogy az olasz menedzser el is fogadta a felkérést. Ám mostantól hivatalos: a Renault új vezérigazgatója Luca de Meo lesz, július 1-étől.

de meo

A Renault-nál tavaly október óta működik ideiglenes vezetőség, amikor váratlanul kirúgták Thierry Bolloré vezérigazgatót. Azóta a Renault napi ügyeit Clotilde Delbos, a pénzügyi igazgató irányítja, de azt az első pillanattól igyekeztek egyértelművé tenni, hogy ez csak átmeneti helyzet.

Luca de Meo a Fiat csoport több márkáját is vezette, mielőtt a Volkswagen rábízta volna a Seat irányítását. Szakértői vélemények szerint azonban sokkal nagyobb falat lesz a Renault irányítása, ahol nem csupán a Renault sikeres működtetése lesz a cél, de a megromlott Renault-Nissan kapcsolat újjáépítése is. De Meo persze biztosan nem kap akkora mozgásteret, mint korábban Carlos Ghosn, aki egyszerre irányította mindkét vállalatot, de így talán még nehezebb dolga lesz.