Piacképes üzemanyagcellás autót ígér a BMW

2020.01.29. 06:24

A BMW alelnöke elég meredek jóslattal állt elő: azt mondta, akár már öt év múlva piacra kerülhet az első olyan hidrogén-hajtású, üzemanyagcellás személyautó, amely árban versenyezhet a benzines modellekkel.

bmwhfc

Dr. Jürgen Guldner valószínűleg haza beszél, hiszen ez a terület az ő szakterülete a vállalton belül, de a 2025-ös dátum még így is elég meredek jóslat, annak ismeretében, hogy az üzemanyagcellás hajtású autók most még az elektromosaknál is drágábbak.

A BMW 2015 óta dolgozik együtt az üzemanyagcellás hajtások fejlesztésén a Toyotával, és úgy tudjuk, 2022-ben tervezik piacra dobni az első hidrogén-hajtású szériamodelljüket, az X5 FCEV-t. Valószínűleg az áregyenlőség is a drágább prémium-modellekre vonatkozóan érhető el 2025-re, valahogy úgy, ahogy a Tesla villanyautói a hasonló méretű drágább luxusautókkal már most is versenyképesek árban.

A jelenlegi BMW prototípusok úgy 400-480 km-t mennek el egy tank hidrogénnel, de Guldner szerint a gyártás megkezdéséig el tudják érni az 550 km-t.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.