Megvillan a Mercedes elektromos szedánja

2020.01.30. 16:28

Tavaly még csak tanulmányként láthattuk az első, kifejezetten elektromosnak tervezett Mercedest, de közben halad a szériaváltozat fejlesztése is. Talán ennek hangsúlyozására közölt a Mercedes néhány képet, amelyen ez is látszik, igaz, még álcázva.

Egyértelműen látszik, hogy a forma hasonló, de az is, hogy a szériamodell arányai kissé eltérnek a tanulmányétól. A kisebb kerekek eleve nagyobbnak mutatják a karosszériát, amely valószínűleg hosszabb és magasabb is. A fotók alapján az is egyértelmű, hogy a végleges EQS formaterve karakterében nagyon hasonló marad a szériaváltozathoz képest: a tető lendületes íve az első tengely előtt indul itt is, és csaknem az autó végéig húzódik, amit egyértelműen az elektromos hajtás kis helyigénye tesz lehetővé.

Adatokat egyelőre nem közöltek, így csak a pletykákat ismerjük, amelyek szerint a végleges autóba legalább 90 kWh-s akkumulátor kerül, villanymotorjainak összteljesítménye pedig 400 lóerő felett lesz. Sokáig azonban már nem titkolózhatnak, hiszen az EQS szériaváltozatát még az idén bemutatkozik.