Tényleg visszatér a Hummer, ezer lóerővel

2020.01.31. 06:25

Most már hivatalos, hogy a General Motors újra használni kezdi az idén a Hummer nevet, bár nem márka, hanem egyetlen típus megjelölésére.

A GMC Hummer EV egy újabb elektromos óriás-pickupnak ígérkezik, ezer lóerővel és három másodperces gyorsulással százra. A General Motors szándéka valószínűleg hasonló, mint a Fordnak a Mustang Mach-E-vel, vagy épp a Teslának a Cybertruck-kal: olyan jellegzetes típussal próbálják eladni a villamost hajtású modellt, amely alkalmas rá, hogy érzelmeket keltsen. A jelenlegi egyetlen elektromos modelljük, a Chevrolet Bolt nem pont ilyen.

Egyelőre négy rövid reklámvideót tettek közzé, amelyek a típus egy-egy lényeges adatát tartalmazzák: a 3 másodperces gyorsulást 60 mérföld/óra, azaz 96 km/h sebességre, az 1000 lóerő teljesítményt és a 11 500 fontláb (15 574 Nm) csúcsnyomatékot, és azt az állítást, hogy elektromos forradalom következik.

Ezeknél azonban lényegesebb információ, és ezt sem hagyták ki, hogy a hangtalan Hummer világpremierjét május 20-án tartják. Nyilván addig komoly bevezetőkampány várható, amelyből remélhetőleg többet is megtudunk a típusról.