Ken Block tesztelhette az Extreme E villany-versenygépét

2020.02.01. 07:41

Alejandro Agag, aki a Formula E-t is szervezi, egyértelműen érzi, hogy hogyan érdemes elkezdeni egy új versenysorozat bevezetését. Ezért meghívta Ken Blockot, hogy tesztelje a versenyautót, amelyet mostanra lényegében készre fejlesztettek.

Block valószínűleg nem a leggyorsabb vagy a legeredményesebb pilóta, akit megkaphattak, viszont kétségtelenül a legismertebb. A Gymkhana videók ismertsége garancia volt rá, hogy Block révén sokakhoz eljut az üzenet: itt valami érdekes készül. A versenygép nyilván nem unalmas a maga 540 lóerejével és az elektromos hajtásra jellemző azonnali reakciójával, ahogy a választott terep, az idei Dakarnak otthont adó Szaúd-Arábia köves sivataga is bőven elég kihívást tartogat.

Ken pedig tette, amit vártak tőle: készített egy profin összerakott videót a tesztről, amely a legelső látható lépés a jövő ilyenkor induló új versenysorozat elindítása felé. A következő év nyilván azzal telik majd, hogy meggyőzzék a potenciális támogatókat az ötlet életképességéről.

A modell itt is ugyanaz, ami a Formula E-nél már működött: olyan versenyzési lehetőséget kínálnak az autógyártóknak, beszállítóknak és szponzoroknak, amely alkalmas rá, hogy környezettudatos arculatot építhessenek. A Formula E körüli tolongás alapján úgy néz ki, igény bőven van az ilyesmire.