Kézikocsival bolondították meg a Google Térképet

2020.02.03. 14:31

Simon Weckert egy berlini művész, aki saját weboldalán és YouTube-csatornáján osztja meg alkotásait közönségével. Mostani kísérletében virtuális dugót generált.

A kísérlet alkalmával Simon és barátja 99 okostelefont pakolt egy kézikocsiba - mindegyiken futott a Google Térkép - majd Berlin teljesen üres utcáin húzogatták maguk után. Ez elég volt ahhoz, hogy a térképen a zöld utakat pirossá változtassák, azaz dugót jelezzen az alkalmazás. Mindezt természetesen videón is megörökítették.

A Google Térkép különböző adatokat gyűjt össze (például sebességet, helyzetet) és ezek alapján azonosítja a gyorsan vagy lassan haladó forgalmat, és dugókat. Az alkalmazás autóknak tekintette a kézikocsiba dobált telefonokat - hiszen mozgásban voltak, és futott az app - így volt lehetséges, hogy dugót jelezzen. Sokan azt gondolták, hogy átverés az egész, azonban a Google Térkép egyik fejlesztője szerint igenis lehetséges ilyen módon ”meghekkelni” az alkalmazást.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.