Felino: furcsa szupersportkocsi Kanadából

2020.02.04. 06:51

A Felino új szupersportkocsija nem az a klasszikus szépség, de a képességei sem mindennapiak.

Bár nem igazán közismert, a Felino nevű kis cég évek óta készíti a CB7 sportkocsit, de ezúttal egy továbbfejlesztett változat bemutatására készülnek, amely akár utcai forgalomban is használható. A felszereltsége ennek megfelelően egészült ki, de a lényeg változatlan: olyan orr-középmotoros, kétüléses gép, amely autóversenyzők igényeit is képes kielégíteni.

A sima CB7-ből megtartották a V8-as motorokat, amelyekből kétféle áll rendelkezésre. A kisebb 6,2 literes és 525 lóerős, a nagyobbik pedig 7 literes és kerek 700 lóerős. Ez a teljesítményszint önmagában nem példa nélküli, de a sportkocsi tömege a motorral együtt sem több mint 1135 kilogramm. Így lehetséges, hogy a típussal akár 2,9 másodperc alatt elérhető a 100 km/h. Ráadásul a két tengely között a súlyelosztás 50-50%, ami kiváló egyensúlyt jelent.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány példány elkészítésére képes a Felino, de az árak alapján nem valószínű, hogy néhány tucatnál többet vennének a típusból, ugyanis egy-egy példány ára minimum 360 ezer, maximum 660 ezer dollár, ami nagyjából 80 és 150 millió forint közti összeget jelent átszámítva.