Jótékonysági szervezetet perel a Ferrari, hogy nevet adhasson a crossoverének

2020.02.04. 13:11

Erőből próbál meg lenyomni egy jótékonysági szervezetet a Ferrari, mert azok előbb találták meg a Purosangue nevet, amit ők a crossoverüknek szánnak. Bíróságon dől el, ki használhatja tovább.

Valahogy így nézhet majd ki a Ferrari emelt hasúja
Valahogy így nézhet majd ki a Ferrari emelt hasúja

Egy Dávid és Góliát-sztori van születőben Olaszországban azután, hogy a Ferrari kinézte 2022-re ígért városi terepjárójának a Purosangue nevet, amit legegyszerűbben telivérnek vagy tükörfordításban tiszta vérnek lehet fordítani. Ez tényleg jó név lenne egy Ferrarinak, csakhogy a Purosangue Alapítvány már évek óta használja. A non-profit szervezethez is jól passzol amúgy a tiszta vér, mivel ez egy olyan antidopping közösség, ami a sporton keresztül segít hozzá fiatalokat életkörülményeik javításához. Edzőtáborokat és mindenféle sportrendezvényeket rendeznek, nevüket pedig már 2013-ban regisztrálták ehhez kapcsolódóan ruházati és egyéb termékek védjegyeként. 

A Ferrari arra hivatkozva próbálja meg elvenni a védjegyet az alapítványtól, hogy az az elmúlt öt évben nem sokat használta, így nem is lehet rá jogosult. A szervezet szerint ez nem igaz, mint mondják, rendszeresen készítenek például ruházati termékeket a névvel azon túl, hogy a szervezet maga is aktív. Most, hogy a háttérben nem tudtak megegyezni, a Ferrari beperelte az alapítványt és bíróságon próbálja meg elvenni tőlük a névhasználat jogát. Márciusban tárgyalja az ügyet a bolognai bíróság.

A Ferrari jogi osztályán amúgy közismerten pszichopaták dolgoznak, pár éve azért fenyegettek meg egy kanadai DJ-t, amiért az egy netes mémmel dekorálta ki 458-asát. És nem az volt az utolsó történet, amikor egy Ferrari-tulajt ijesztegettek jogi lépésekkel. Tavaly például egy divattervezőt támadtak be, amiért bikinis csajokkal pózolt a Ferkája előtt.