Elérhető villanyautót ígér a Citroën

2020.02.08. 10:19

Heteken belül megérkezik a Citroën első, minden szempontból saját fejlesztésű villanyautója, de egyelőre kérdéses, hogy tényleg használható lesz-e.

citroen-villanyauto-2020

Az egyelőre ismeretlen nevű villanyautó kedvcsináló reklámja a már bevált receptet követi: bemutatja, hogy az elektromosság milyen jól szolgált minket az évek során az élet minden területén, és hogy ez milyen jó lesz nekünk az autóknál is.

A február 27-re ígért újdonságnak éppen csak az orrát láthatjuk (annak is csak a sziluettjét), abból viszont úgy tűnik, hogy valami apró városi kisautóról lehet szó. Ha részleteiben nem is, de arányaiban hasonlít a 2019-ben a Genfi Autószalonon bemutatott Ami One tanulmányra. 

Az apró városi gyöszről akkor azt mondták, hogy 45 km/h-ra képes, de akár két óra alatt fel is lehet tölteni. Lényegében egy kibővített lehetőségekkel bíró mopedautóról van szó, amiből eddig egyik gyártónak sem sikerült bankot robbantania. A legutóbbi próbálkozó a Renault volt a Twizyvel, amiből évente alig bírta kétezer darabot eladni. A Citroën az új villanyautót várhatóan online fogja bemutatni, hiszen a 2020-as Genfi Autószalont kihagyja a PSA.