Újra lesz Fiat Strada

2020.02.11. 14:15

Miközben a Fiat Európában nem igazán kényezteti a közönséget újabb típusokkal, Dél-Amerikában jóval frissebb a paletta. Az utóbbi évek során teljes kisautó-családot fejlesztettek ki és mutattak be: az ötajtós Argo és a lépcsős hátú Cronos a korábbi Punto és Linea modellek utódai is lehetnének, most pedig várhatóan egy platós modellel bővül a kínálat.

stradapv

Az egykor Európában is forgalmazott Strada pickup névrokona lesz az újdonság, ám az arányokat a szintén Dél-Amerikai specialitásnak számító, egy számmal nagyobb Toro-hoz hasonlóan változtatták meg. Itt is négyajtós a kabin, a plató pedig viszonylag rövid: nem sokkal több, mint egy felül nyitott csomagtartó.

Részleteket egyelőre nem közöltek, de csodálkoznánk, ha nem az Argo Small MP1 jelzésű padlólemezét és a három- és négyhengeres Firefly motorokat használnák itt is.

Úgy tudjuk, a típus bemutatója viszonylag sokára lesz, a novemberi Sao Paulo Auto Show-n várható. Egyelőre nem tudni, hogy tervezik-e a típus európai exportját, de erre a pick-up kategória itteni eladási számait ismerve viszonylag kicsi az esély.