Elnevezték a következő villany-Skodát

2020.02.12. 14:07

A gyári közlemény hosszasan fejtegeti, hogy honnan ered, és mit szimbolizál az új név.

enyaq

Szokjuk a hangzását: Skoda Enyaq. Az eredete állítólag az ír Enya név, ami valami olyasmit jelent, hogy az élet forrása. A név egyébként az ír-kelta Eithne szóból jön, amelynek a jelentése lehet szellem vagy lényeg. A gyáriak magyarázata szerint mindez jól passzol az újdonsághoz, amellyel a Skoda belép az elektromobilitás korszakába, ilyen módon egy új élet forrásának tekinthető a cég szempontjából.

A q betű a név végén a hivatalos magyarázat szerint azt jelzi, hogy ez a modell is egy hobbiterepjáró, akár az ugyanilyen név-végződésű Kodiaq, Karoq és Kamiq.

Bár technikailag az Enyaq a második szériagyártású villany-Skoda lesz a Citigoe iV után, ez az első olyan modell, amely nem csak egy hűtőmaszkban és jelvényben tér el a VW megfelelőjétől.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.