Formás lesz a Glickenhaus Le Mans-i versenygépe

2020.02.12. 10:56

Először mutatták meg a nyilvánosságnak, hogy milyen lesz a Scuderia Cameron Glickenhaus Le Mans-i sportkocsija, a 007-es. Egyelőre a tervek alapján számítógéppel generált képeket mutatták meg, mivel a kézzel fogható autó várhatóan csak a nyár végére áll össze.

Egyelőre nagyon tiszta a sportkocsi formája: az alapterv emlékeztet a korábbi utcai SCG modellekre, a 003-asra és a 004-esre, de sokkal hosszabb, így a hátul elkeskenyedő karosszéria és a hátsó szárnyba áthajló hátsó sárvédő-idomok összhangja is jobban sikerült, legalábbis ránézésre.

A formaterv persze még változhat, mivel a szélcsatorna-teszteket csak a következő hetekben kezdik meg. Ezek után az sem váratlan, hogy az SCG szerint sem lesznek készen a végleges tervekkel június előtt. Ezek után az első működő prototípus elkészítéséhez még vagy két hónap kell, így a tesztelés szeptemberben indulhat. Ez a menetrend azt is jelenti, hogy a 2021-es Le Mans-i 24 óráson futhat először az SCG007-es.

A motor egyébként már készen van: azt mondják, a 3 literes, ikerturbós V6-os jelenleg 840 lóerő leadására képes, méghozzá akár 30 órán át folyamatosan, azaz valószínűleg már most elég megbízható ahhoz, hogy lefusson egy egynapos versenyt. Az autóról ezen felül még annyit lehet tudni, hogy 2 millió euró körül lesz az ára, ami a mai árfolyamon úgy 677 millió forint lenne. Arra viszont, hogy az első megrendelők valóban beleülhessenek egy ilyen gépbe, még biztosan várni kell legalább egy évet.