Bemutatták a Fiat mini-pickupját

2020.02.14. 14:39

Az előzetes után Brazíliában le is leplezték az új Fiat Stradát, amely fazonra emlékeztet a Toro pickupra, de annál egy számmal kisebb.

strada2020

Az önhordó karosszériás, négyajtós, magas építésű modell műszakilag az Argo és a Mobi rokona – ezek a viszonylag friss Fiat modellek csak Latin-Amerikában érhetők el – de meglepő módon nem csak a szintén odaát tervezett, korszerű Firefly motorcsalád tagjai kerülnek az orrába. Az alapváltozatba az 1,4 literes Fire motor kerül 80 lóerő körüli teljesítménnyel – ez az a régebbi blokk, amelyet Európában épp most kezdtek el kivezetni a kínálatból – állítólag annak érdekében, hogy kínálhassanak egy kifejezetten olcsó változatot flottaüzemeltetőknek. Az 1,3 literes, 102 lovas Firefly motor csak a drágább kivitelekhez jár majd, az ezres és 1,3 literes turbós motorokat pedig csak évek múlva tervezik bevezetni.

Továbbra is úgy néz ki, hogy a brazil fejlesztésű Fiatok többségéhez hasonlóan a Strada sem kerül ki Latin-Amerikából. Az ok egyszerű: egy ilyen modell átalakítása úgy, hogy Európában is minden szabványnak megfeleljen, valószínűleg túl drága lenne a várható kereslethez képest.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.