Elmarad a Pekingi Autószalon

2020.02.17. 14:00

Mára a világ egyik legfontosabb autószalonjává vált a kínai, amelyet az idén Pekingben rendeztek volna. Ám a koronavírus-járvány miatt biztosan nem április végén tartják, ahogy az eredeti tervekben szerepelt.

beijing auto

Pekingben kétévente rendeznek autószalont – a páratlan években Sanghajban tartanak hasonló, autóipari rendezvényt – amely az idén április 21-én nyitottak volna meg. Ám a járványra tekintettel, amelyet a kínai hatóságok erőfeszítése ellenére még nem sikerült megfékezni, egyelőre határozatlan időre elhalasztották.

Először 1990-ben rendeztek autószalont Pekingben, de az esemény csak az elmúlt évtizedben vált az autóipar egyik legfontosabb megjelenési lehetőségeinek egyikévé. Míg korábban jellemzően csak a kínai autógyártók állítottak ki, addig a 2010-es években már a legnagyobb nemzetközi cégek is világújdonságokkal jelentkeztek ugyanitt.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.