Hogy mennyi? 2800 lóerő?

2020.02.17. 16:27

Egy 8 literes V10-es motor általában elég, de nem minden ember számára. Ilyen ember Sal Patek is, aki átalakíttatta Dodge Viperét egy kis plusz teljesítmény érdekében. Ez nem akkora különlegesség, mert elég gyakran tuningolnak Vipereket, hiszen előszeretettel használják gyorsulási versenyeken. Az viszont már annál inkább, hogy 2872 lóerőig húznak egy autót – erről írt egy rövid cikket a Jalopnik.

aHR0cHM6Ly9pLmtpbmphLWltZy5jb20vZ2F3a2VyLW1lZGlhL2ltYWdlL3VwbG9h

Nem hozták nyilvánosságra az összes módosítást, amit a Viperen végeztek, de a legfontosabbakat azért igen. Az autó 8 literes motorját 8,4 literessé bővítették, amivel könnyedén növelték a lóerők számát. A legfeltűnőbb extra egyértelműen az autó elejére szerelt turbók, amik kisebb tornádót is képesek előidézni. A videóban is jól látható, hogy a könnyebb tárgyakat simán a levegőbe repíti, és az a mennyiségű füst sem feltétlen egészséges, amit a zárt térben kipöfög magából az autó.

Na de nem is az volt a lényeg, hogy környezetbarát legyen. A módosítások után 2872 lóerőt mértek az autón, ami önmagában is elég döbbenetes. Ha ez esetleg nem lenne elég, ez a modell tartja egyébként a rekordot a fél mérföld alatt elért legnagyobb sebesség kategóriában, 392 km/órával.