Rendőrautót csinálnának a Cybertruckból

2020.02.24. 13:15

Az InsideEvs közölt rövid cikket egy Cybertruck-koncepcióról. Az Ontariói Autópálya Rendőrség vette a fáradságot és elkészítette a Model X és a Cybertruck modellek rendőrautó-változatát. Ezt egy Twitter-bejegyzésben meg is osztották, amiben megkérdezték Elon Muskot, melyik funkcionálna jobban. Választ még nem kaptak.

Az nem furcsaság, hogy Teslákat rendőrautóként használnak, a Model 3-ak és Model S-ek különösen népszerűek ebben a kategóriában. A Model X is egy jó választás lehetne, az egyetlen probléma az ára, főleg a Cybertruckkal szemben.

Screen-Shot-2020-02-21-at-5.41.31-AM

Ha az ontariói rendőrségnél nem számítana a pénz, akkor természetesen a Model X is egy jó alternatíva lehetne. A Performance verzió 2.7 másodperc alatt van 100-on, amivel valószínűleg a legtöbb sportautót is utol tudja érni, plusz 7 személyes. Ezzel szemben a Cybertruck bizonyos mértékig golyóálló – még ha ezt a bemutatón nem is sikerült szemléltetni – és a hátuljában több minden szállítható. Akár egy Cyberquad is, ha a jövőben úgy döntenének az ontariói rendőrök, hogy erre is szükségük van. Persze a Cybertrucknak az ára sem elhanyagolható szempont, hiszen az alapváltozat átszámítva 13,5 millió forinttól kezdődik, még a Model X 27 milliótól.

Nem Amerikában merült fel először a Cybertruck rendőrautósítása, a dubaji rendőrség már korábban előrendelt egy modellt, de az ottani luxus-rendőrautó flottából valószínűleg kevésbé fog kitűnni az elektromos pick-up.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.