Üdítős palackból készül a következő Audi A3 üléshuzata

2020.02.25. 21:39

Az ülések kárpitozására 89%-ban újrahasznosított, PET palackokból előállított textileket alkalmaznak az új A3 sorozatban, ami jó arány, bár a gyáriak szerint még javíthatnának rajta.

a3pet

Az új A3-asban több helyen is alkalmaznak PET-palackokból újrahasznosított üléshuzatokat: a textil-kárpitozású ülésrendszeren állítólag átlagosan 45 másfél literes palacknyi újrahasznosított műanyag-szövetet tudnak felhasználni, csak a teherviselő alsó vászonréteget nem tudják az ülőfelületeken ilyen anyagból gyártani.

Ez egyelőre frissen gyártott műanyagból készül, de az Audi textil-részlegét vezető Ute Gronheim már ennek a kiváltását is igyekeznek visszaforgatható poliészterrel megoldani. „Az a célunk, hogy az ülések burkolata ne kevert anyagokból készüljön, így könnyen újra tudjuk hasznosítani. Már közel vagyunk a megoldáshoz.”

Jelenleg már háromféle üléshuzat is tartalmaz újrahasznosított PET-et, de ezen kívül a padló burkolata is elnyel további 62 palacknak megfelelő mennyiséget ugyanebből a műanyag-típusból.

Maga az új A3-as várhatóan a Genfi Autószalonon mutatkozik be néhány napon belül, bár a sportváltozatot korábban, enyhén álcázva már megmutatták.