Jelvényt cserél az idén a Kia

2020.02.27. 13:28

A Kia márka hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedek során, de a cég jelvényén szinte semmit nem változtattak: a rossz emlékű Pride-okon ugyanaz a Ford-fazonú piros ovális volt, amit ma is használnak. Így érthető, ha ezen a téren is stílust váltana a cég.

A márka elnöke egy koreai lapnak erősítette meg, hogy még az idén – várhatóan októbertől – elkezdik egy új jelvény bevezetését. Ennek kapcsán előkerült a koreai védjegy-hivatal által közzétett jelvényterv is, amin az látszik, hogy a márkanév három betűjét fűzték össze, immár háttér nélkül. Hasonló jelvényt eddig csak tanulmányautókon láttunk, igaz, a tavaly ilyenkor Imagine néven bemutatott elektromos tanulmányon még nagyobb szünetekkel írták az amúgy hasonló formájú betűket.

Egyes feltételezések szerint az új logót nem is alkalmaznák minden Kia típuson, csak a jövőbe mutató hibrid és elektromos modellek kapnák meg. Így vizuálisan is jobban elválna a kínálat hagyományos, és környezetkímélőbb fele.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.