Drága játékot mutatott az Aston Martin

2020.03.06. 06:10

Nem igazán eredeti ötlet a szélvédő és tető nélküli szupersportkocsi: a Ferrari két éve készített egy hasonló autót, az SP2 Monzát, tavaly pedig a McLaren mutatott hasonlót, Elva néven. Ezekhez hasonlóan az Aston Martin V12 Speedster is jó pályanapos játékszernek ígérkezik, másra viszont aligha alkalmas.

Az újdonság alapja a DB11-es, de a Q részleg komolyan átdolgozta az autót. A karosszéria elemeit szénszálas műanyagból gyártották, a motor pedig az 5,2 literes biturbó V12-es 700 lóerős változata. Ez eddig a motor legerősebb kivitele, ami meg is látszik az autó dinamikáján 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességet pedig elektronika korlátozza 300 km/h-ra.

A két egymástól elválasztott, szélvédelem nélküli üléssel elvben a gyártó régi versenyautóit idéznék fel – az 1953-as DB3S és az 1959-es DBR1 is hasonló kialakítású volt – de nyilván üzletnek sem rossz. A tetejétől megfosztott sportkocsi darabjáért 765 ezer angol fontot kérnek, ami a csúcsmodellnek számító a DB11 AMR árának is több mint a négyszerese, igaz, összesen 88 példány legyártását tervezik, ami garantálja, hogy a Speedster befektetésnek is alkalmas lehet.