Kémfotókon a Mercedes Tesla-utánzata

2020.03.10. 06:48

Ahogy a többi német prémium-gyártónál, a Mercedesnél is komoly elektromos kínálat fejlesztése folyik. Több négyajtós szedán is készül: az első várhatóan az óriási EQS lesz, de úgy tudjuk, hogy ezeken a képeken az egy számmal kisebb EQE modell látható.

Bár egyelőre nagyon sok az álcafólia az autón, és láthatóan igyekeztek leplezni minden karakteres részletet – a hátsó lámpáknál különösen látványos ez a törekvés – az autó alapvető karaktere azért látható. A rövid orr, a relatíve hosszú tetőív és a hosszú tengelytáv alapján a Mercedes is ugyanarra készül, mint az Audi, a BMW vagy a Polestar: hazai pályán eldöngetni a Teslát. Nehéz megmondani, hogy jó ötlet-e ez, mindenesetre úgy néz ki, az évtized közepére a kaliforniai gyártónak több közvetlen ellenfél érkezésére is érdemes lesz felkészülnie, és úgy néz ki, legalább egy Mercedesis lesz köztük.

Az EQE kapcsán a jó hír az, hogy láthatóan a Mercedesnél is alakul egy olyan műszaki alap, amely kiaknázhatja az elektromos hajtás előnyös tulajdonságait. A jelenlegi egyetlen villany-Mercedes, az EQC még úgy készült, hogy gyártható legyen a benzines GLE-vel egy gyártósoron, az EQE-n viszont már az látszik, hogy kihasználhatták a tervezők a villanymotor kis helyigényét.

A típus legkorábban 2022-re várható, de mire megjelenik, várhatóan több más elektromos modell bemutatásán is túl lesz a Mercedes: az idén és jövőre is várható néhány autó: a leghamarabb a kompakt EQA, majd a luxuskivitelű EQS megjelenése várható.