Érdekesnek ígérkezik a Hyundai új népautója

2020.03.11. 12:28

Míg a konkurencia látványosan kezdi elhagyni az olcsó személyautók süllyedő piacát Észak-Amerikában – a Ford például már nem mutatott be új Focust, és a Chevrolet is gyorsan leállította a Cruze gyártását – a Hyundai láthatóan nem siet ezzel a lépéssel. Érkezik a vadiúj Elantra, méghozzá egy kifejezetten érdekes formai megoldással.

A típus jellegében nem változik sokat: továbbra is alsó középkategóriás, célszerű szedán lesz, igaz, az előzetes alapján valamivel nagyobb, mint eddig. Ám úgy látszik, a Hyundai tervezői ezúttal igyekeztek jellegzetesebbé tenni az összképet, és ezt az autó oldalával kezdték.

Az alapvetően lágy vonalvezetésű formát egyenes élek törik meg: ezekből alakítottak ki meredeken emelkedő övvonalat, és egyben ezek választják el a sárvédők feletti, erősen domborított felületeket a kilincsek körüli, kevésbé hajlítottaktól. A látvány attól lesz kifejezetten érdekes, ahogy több egyenes élben találkoznak a finom ívű felületek az autó oldalán - ilyesmivel sorozatgyártású autón más még nem próbálkozott.

Az új Elantrát március 17-én mutatja be a Hyundai Észak-Amerikában, Európába viszont várhatóan nem hozzák: az i30 Fastback megjelenése óta a szedánnal már Európa keleti felén sem próbálkoznak.