Újabb autószalon marad el a koronavírus-veszély miatt

2020.03.11. 10:28

Április elején tartották volna Észak-Amerika egyik nagy autószalonját New Yorkban, de mivel épp most kezd az Egyesült Államokban is felbukkanni a koronavírus, úgy döntöttek, a nyár végére halasztják a rendezvényt.

nyias

A döntést az után hozták meg, hogy New York államban is terjedni kezdett a koronavírus-fertőzés. Jelenleg 173 esetről lehet tudni, de a helyi kormányzat úgy döntött, kivezényli a Nemzeti Gárdát az utakra New Rochelle környékén, ahol a legtöbb a fertőzött, és március 25-éig elrendeli az iskolák, templomok és más nagy forgalmú intézmények bezárását.

Ezek valószínűleg csak az első lépések a fertőzés elleni harcban, ezért határozták el az évente általában több mint egymillió látogatót vonzó New York International Auto Show szervezői, hogy április elejéről augusztus második felére teszi át a rendezvényt. A sajtónapokat az új menetrend szerint augusztus 26-27-én tartják majd, a közönség számára pedig augusztus 28. és szeptember 6. között lesz nyitva az esemény.

A vírus terjedésével párhuzamosan egyre egyértelműbb, hogy a tavaszi kiállítási szezont világszerte elfújta a járványveszély, a folytatás viszont nem egyértelmű. Sok múlik azon, hogy a nyári meleg valóban megállítja-e a járvány terjedését, ahogy sokan remélik.