Igazán pazarló Rolls-Royce a láthatáron

2020.03.12. 17:36

Egyelőre csak vázlatokat mutattak az új gyűjtői modellről, amely a Dawn Silver Bullet Collection nevet kapja majd. Egy 50 darabos limitált modellről van szó, amely szigorúan kétszemélyes lesz, cserébe látványos áramvonalidomot kap a hátsó ülések helyére.

A gyáriak szerint ez az amúgy elég célszerűtlen elrendezés voltaképpen óda a dekadenciához és felelőtlenséghez – egyfajta tisztelgés az 1920-as évek legendás roadsterei előtt. Az igazi persze az lenne, ha készülne egy tisztességes roadster a Dawn alapjaira, rövidített karosszériával de annyi pénzt egyszerűen nem költhetnének el egy ilyen projektre, így marad a Dawn igényes átdolgozása a műanyag rátéttel. Így is számos egyedi részletet alakítanak ki hozzá, elsősorban a belső térben.

Állítólag a kis sorozat eladása sem a megszokott módon zajlik majd: a Rolls-Royce egy sor túrán szeretné megmutatni a típust a márka lojális vásárlóinak, azoknak, akik a cég Whispers nevű appján keresztül egyébként is kapcsolatban állnak a Rolls-Royce-szal és egymással.