Mégis készül háromajtós Range Rover

2020.03.13. 14:59

Az Adventum Coupé terveit a Niels van Roij Design állította elő, akárcsak a Qwest-féle Tesla kombiét, a megvalósítást viszont ezúttal egy másik holland vállalkozás végzi.

A Bas van Roomen műhelyben folyik majd az átépítés, amelyben a megrendelő állítólag aktívan részt vehet: a részletek kidolgozásáról maga dönthet. A hollandok egyébként csak a sorozatgyártású csúcs-Range Roverből hajlandók dolgozni, amelybe 5 literes, 525 lóerős kompresszoros V8-as motor kerül, de a tervező szerint a lényeg nem ez, hanem az, hogy itt a lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szab majd határt.

Egy Adventum Coupé bármilyen fényezéssel, anyagokkal és részletmegoldásokkal megrendelhető, gyakorlatilag bárminek a kivitelezését vállalják, ami a rendelkezésre álló kézműves módszerekkel kivitelezhető. Az első, és eddig egyetlen példány azért elég visszafogott, gyöngyházfehér fényezése, vörös bőr belseje és tíkfa padlója van.

Ez a fajta egyedi építés persze nagyon drága: nettó 235 ezer angol fontot, azaz úgy 90 millió forintot kérnek az autóért, és az építés nagyjából fél évet vesz igénybe. Dolgozni pedig akkor kezdenek, ha a vevő már letette a 43 500 fontos előleget.

A Land Rover korábban szintén kis szériában szerette volna gyártani az SV Coupét, feltámasztva egy régi hagyományt - az első Range Rover 1970 és 1981 között csak háromajtósként készült - de tavaly év elején lemondtak a tervről, mivel akkoriban éppen jelentős veszteséggel működött a cég.