Elkészült az új Mazda sportkocsi, bár nem létezik

2020.03.19. 10:40

Egyelőre végtelenül távolinak látszik a pillanat, amikor a Mazda újabb Wankel-motoros sportkocsit mutat be. Kivéve a Gran Turismo Sport nevű játék tulajdonosai számára, akik május 25-étől ki is próbálhatják, milyen lenne az ötödik generációs modell versenyváltozata.

Az alapot 2015-ös RX-Vision tanulmány jelenti, az az autó, amellyel a Mazada a legközelebb került egy újabb Wankel-sportkocsi megvalósításához. A hosszú orrú, kellemes arányú autóból a gyáriak, és a játékot fejlesztő Polyphony Digital szakemberei készítettek egy GT3-as versenyváltozatot, szélesítésekkel és nagy légterelőkkel, és persze adatok is vannak. A motor elvben 562 lóerős, az egész autó pedig 1250 kilót nyom, és álló helyzetben a tömeg 52%-a terheli a hátsó tengelyt.

A Mazda egyelőre kitart amellett, hogy még használná valamire a Wankel-motort, amelyet 2012-ig, az RX-8 gyártásának leállításáig sikerrel tartott életben. Arra viszont egyre kevesebb esély látszik, hogy ezt egy sportkocsival tennék meg, valószínűbb, hogy kis akkumulátoros elektromos hajtásukhoz építenek ilyen rendszerű hatótáv-növelőt.