Őszre halasztják a Le Mans-i 24 órást

2020.03.19. 18:03

Az eredeti tervek szerint június 13-14-én tartották volna a Le Mans-i 24 órás versenyt, de a szervező, az ACO bejelentette, hogy a járványveszélyre tekintettel szeptember 19-20-i hétvégére helyezik át az eseményt.

lemans

„Úgy véljük, a halasztás a legmegfelelőbb megoldás, tekintettel a kivételes egészségügyi helyzetre, amelyen most keresztül megyünk... Természetesen mindent megteszünk, hogy szavatoljuk rendezvényeink minőségét és biztonságát. Ma a legfontosabb, hogy a vírus terjedését megállítsuk.” - mondta az ACO elnöke, Pierre Fillion a döntés hátteréről.

A döntést az FIA WEC és az ELMS sorozatok szervezőkre is üdvözölte, egyben jelezte, hogy a két sorozat, valamint a Michelin Le Mans Cup és a Ligier European Series versenynaptárának átdolgozása már folyik, és a teljes 2020-as európai sportkocsiverseny-szezon kezdetét egységesen szeptemberre halasztják. A jelenlegi tervek szerint az első futamra szeptember 5-én kerül sor az angliai Silverstone-ban.

A koronavírus-járvány eddig gyakorlatilag eltörölte az autó- és motorsport-szezon első két hónapját: áprilisig Formula-1 és Formula-E futamok sem lesznek, és hasonló döntéseket hoztak egyebek közt a MotoGP, a WRC és a WTCR sorozatok szervezői is.