Toyoda: ne féljünk, mosolyogjunk!

2020.03.19. 18:03

Miközben világszerte eláll az autóipari termelés, úgy néz ki, a Japán Autógyártók Szövetségének (JAMA) elnöke, Akiyo Toyoda szerint nem ez a megfelelő lépés.

toyoda speaking

„A termelést folytatnunk kell, különben kellemetlenséget okozunk a vásárlóinknak. Ezért soha nem szüntethetjük be a gyártást.” - nyilatkozta. Az elnök, aki egyben a legnagyobb japán autógyártó, a Toyota első számú vezetője is, ugyan elismerte, hogy az alkatrészhiány és a kereslet csökkenése miatt a termelés visszafogására lehet szükség, de elég egyértelmű, hogy nem a vírusveszélyt tartja a legnagyobb problémának, hanem az általa kiváltott bizonytalanságot és félelmet.

„Ne aggódjunk túl sokat, maradjunk nyugodtak, és segítsük egymást.” - vázolta fel a szerinte helyes viselkedési mintát Toyoda úr, majd hozzátatte, mindenki tegye meg, ami tőle telik, és közben lehetőleg mosolyogjon.

Toyoda úr szavait egyébként magyarázhatja a tény, hogy Japánban egyelőre kevés a beteg: 924 koronavírusos megbetegedésről lehet tudni, amelyből azonban 712 eset a Diamond Princess szállodahajón fertőződött meg.

Európában és Észak-Amerikában egyébként a Toyota üzemei sem termelnek már, de ez nagy részben nem a gyártó döntésén múlt, hanem azoknak az államoknak az intézkedésein, ahol a gyárak elhelyezkednek.