Virtuális futamokkal pótolja a Forma-1 az elmaradt versenyeket

2020.03.21. 13:05

A koronavírus miatt számos Forma-1-es futamot lemondtak a szervezőkde egészen ötletes megoldással álltak elő, hogy mégse hagyják a rajongókat lógva: virtuális futamokat fognak rendezni minden egyes versenyhétvégén – holnaptól kezdve.

f1-1584709014

A vasárnapi e-sport-futammal a Bahreini-Nagydíjat fogják pótolni, és valódi versenyzők is részt fognak venni benne. Sőt, visszavonult versenyzők, e-sportolók, és különböző sztárok is rajthoz állnak majd. A futam este 9-től veszi kezdetét, és 28 körből fog állni – azaz a valódi versenytáv felét kell teljesíteni – és előtte lesz egy kvalifikációs futam is. Az igazságosság érdekében mindenki azonos beállításokkal és azonos teljesítményű autóval fog pályára lépni, így senki nem fog előnnyel indulni - illetve de, aki játszott már ilyet.

Természetesen ezek a virtuális versenyek pusztán a közönség szórakoztatása érdekében lesznek megtartva, azaz egyáltalán nem számítanak bele a világbajnokságba. Mindenesetre becsülendő, hogy a vírus ellenére is próbálkoznak az F1-esek.

Forrás: roadandtrack