Ablakmosó folyadék helyett fertőtlenítőszereket gyárt a MOL az almásfüzitői üzemében

2020.03.25. 14:20

Szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát alakította át a MOL, hogy segítsen kielégíteni az ország kéz-, és felületfertőtlenítő termékek iránti igényét. Naponta 50 ezer literrel szállnak be a termelésbe.

A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát írja az MTI az átállásról. 

A MOL lépésről Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Ratatics elmondta, a készítményt először a kórházak, kiemelt közintézmények, a nagyüzemi felhasználók kapják meg, a tervek szerint két hét múlva pedig a kiskereskedelemben is elérhetővé teszik. Úgy számolnak, a következő három hét - napi három műszakban folyó - termelése elegendő lesz az egész ország két-három hónapos fertőtlenítőszer-szükségletének fedezésére.