Kínában ismét termel az autógyárak többsége

2020.03.25. 16:55

Kínában a járvány lassan visszahúzódóban van, így az autógyártók többsége is újraindíthatta a termelést, és mostanra ismét teljes gőzzel üzemel.

volvochina

Az utóbbi napokban több autógyártó is jelezte, hogy miközben Európában, Észak-Amerikában és a világ más részein épp leáll a teljes autóipar, Kínában kezd normalizálódni a helyzet. Az autókereskedések nagy része újranyitott, és ennek megfelelően a helyi autógyárak is újra termelhetnek. Mivel Kína viszonylag zárt autópiac – a helyben eladott autók döntő többsége az importtermékekre kivetett luxusadó miatt helyben is készül – ezért a többi kontinensen zajló események az itteni termelést alig érintik.

Jelenleg a BMW, a Daimler (Mercedes), a Fiat Chrysler, a Ford, a Honda, a Nissan, a SAIC, a Tesla, a Toyota, a VW és a Volvo gyáraiban már zajlik a termelés.

Kínában Január végén kezdődtek a korlátozások, és február második felétől kezdett el újra működőképessé válni a gazdaság, de akadt olyan gyártó is, amely csak március elején indította újra a termelést kínai üzemeiben.