A koronavírus sem akadályozza meg a PSA-FCA-házasságot

2020.03.28. 14:25

A koronavírus-járvány miatt leállt gyárak és a várható gazdasági visszaesés miatt sokakban felmerült a kérdés, hogy a PSA csoport továbbra is érdekelt-e az FCA-val való egyesülésben. A PSA vállalatcsoport közleményben reagált a felvetésekre.

fcapsa

A vállalatcsoport szerint a jelenlegi helyzetben alkalmatlan lenne a szerződés módosításáról tárgyalni. "Teljes erőnkkel arra fókuszálunk, hogy megvédjük a munkavállalóinkat és a cégcsoportot. Az egyesülés aktuálisabb, mint valaha. A munkatársaink változatlan elkötelezettséggel dolgoznak az ügyön." - áll a PSA Automotive Newsnak elküldött közleményében. Az FCA nem kommentálta a híreszteléseket.

A PSA és az FCA 2019 decemberében jelentették be, hogy összebútoroznak és így a világ negyedik legnagyobb autógyárát hozzák létre. Az új cég egyenlő arányban lesz a korábbi PSA és FCA részvényesek tulajdona, a cégvezetésben viszont némi francia túlsúlyt hoz a megállapodásnak az a része, hogy a 11 tagú igazgatótanácsba a két oldal által delegált 5-5 szavazat mellett egy illeti a vezérigazgatót, aki a jelenlegi Peugeot-vezér, Carlos Tavares lesz. Akkor a felek 12-15 hónapra saccolták, mire végleg lezárulnak az összefonódással járó tárgyalások, de nem lepődnénk meg, ha ez a fejlemények tükrében valamelyest csúszna.