Újabb autós rendezvényeket halasztanak el

2020.03.28. 07:54

Azok után, hogy a koronavírus-veszély miatt a nyári olimpiát sem tartják meg a tervezett időpontban, már nem igazán meglepő, hogy minden nagyobb tavaszi és kora nyári tömegrendezvényt igyekeznek elhalasztani.

indy500

Az Indianapolis 500, amelyet az idén először rendezne az új pályatulajdonos, Roger Penske, az idén a május 24-i hétvégén zajlott volna, de egyelőre átkerül az időpont augusztus 23-ára. „A május itt Indianapolisban a kedvenc időszakom, így én is szomorúan veszem tudomásul, hogy a versenyt el kellett halasztani... Ám a rendezvényünk résztvevőinek és vendégeinek egészsége és biztonsága az elsődleges számunkra, és hiszek benne, hogy ez az egyetlen felelősségteljes döntés, amit meghozhattunk.” - mondta Roger Penske.

Később, július 9-étől 12-éig tartották volna a Goodwood Festival of Speed rendezvényt, amelynek az elhalasztását szintén most jelentették be. Állítólag ezt is meg szeretnék tartani egy későbbi időpontban, bár konkrét tervekkel még nem álltak elő a szervezők. A másik itteni nagy rendezvény, a Goodwood Revival szeptember 11-13-i időpontját egyelőre nem módosították.

fos

Mindkét rendezvény kifejezetten nagy tömeget vonz: Indianapolisba 250-300 ezer néző látogat el minden évben, míg Goodwoodban úgy 100 ezren mennek el megcsodálni a múlt és a jelen versenytechnikáját működés közben. Így mindkét helyszín veszélyes fertőzési gócpont lehetne, és a korai halasztás ezekben az esetekben a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt egyszerűbb és sokkal olcsóbb, mint a rendezvényhez közelebbi időpontig kivárni a döntéssel.