Hoppon maradt Holden-kereskedők perelnék a General Motorst

2020.03.29. 07:53

A nemrégiben beszántott ausztrál autómárka, a Holden értékesítői nem igazán tűnnek elégedettnek a General Motorstól várható pénzügyi kompenzációval.

2016-holden-commodore 100527258 l

Az ausztrál CarAdvice közölt cikket arról, hogy 185 Holden-kereskedő nyílt levéllel fordult a General Motors vezetéséhez. Az írásban keményen bírálják az anyacég eljárását a márka kivezetésével kapcsolatban. A kereskedők szerint a GM már jó ideje tisztában volt azzal, hogy a Holden nem húzza sokáig, mégis azt a látszatot keltették, hogy az anyavállalat hosszú távon tervez a Holdennel. Hagyták, hogy több kereskedő is fejlessze hálózatát, friss arculati elemekkel lássa el a szalonokat. 

A Holden kereskedők nehezményezik a várható kártalanítás mértékét is. Szerintük a General Motors autónként 1500 dollárt akar fizetni nekik, ami fele annak, amit az új-zélandiaknak ígértek és hatoda annak, amit a KPMG könyvvizsgáló cég számításai szerint elfogadhatónak tart.

A levélhez a Holden még hivatalban lévő vezetésének semmi köze, sőt, visszautasították a vádakat és érdemben nem kívánták kommentálni a történéseket. A Holden megszűnését február 17-én jelentették be. Akkor úgy sejtették, hogy az utolsó autókat legkésőbb 2020 végéig kiárusítják, de az akcióknak köszönhetően gyorsan kisöpörték a készleteket, ami miatt sok kereskedő már nyárra autó nélkül maradhat.