Így néz ki most egy autós mise Koreában

2020.04.06. 06:20

Egy világjárvány kellett hozzá, hogy az emberiség ráébredjen: az életben szinte minden megoldható autóban ülve, ha muszáj. Ennek legújabb igazolása Dél-Koreából jött, ahol a helyi keresztényeknek autós virágvasárnapi istentiszteletet szerveztek az egyházi vezetők. 

A héten már rácsodálkoztunk, hogy az autóból gyónás egy létező intézmény. Természetesen Amerikából jöttek képek parkolóban ülő gyóntató papokról, de járvány ide vagy oda, az USA-ban tényleg bármi belefér, ha autózásról van szó. A koreai autós mise híre már meglepőbb. Már önmagában a tény, hogy Dél-Koreában vannak keresztények, sokunknak újdonság, márpedig a Wikipédia szerint az ország közel nyolc százaléka római katolikus. És az sem érdektelen részlet, hogy az MTI által kiadott képek szerint Szöulban mindenki helyi autóval jár. A misére járó keresztények legalábbis elképesztően nagy arányban.

Ha sokáig velünk marad a járvány, a személyes érintkezések visszaszorulása még hozhat furábbnál furább új autósított szokásokat. Egy kormány mögül végezhető urológiai vizsgálatnak mondjuk lenne hírértéke, de olyan napokat élünk, hogy tényleg bármi szembejöhet mostanában a témában.