Még nagyobb Bentley-terepjáró várható

2020.04.08. 06:04

A Mulsanne gyártását gyakorlatilag érdeklődés hiányában állították le, de a Bentley nem marad csúcsmodell nélkül, legalábbis ezt ígéri a márka vezérigazgatója.

Adrian Hallmark arról beszélt, hogy a Mulsanne helyét nem szeretnék üresen hagyni, de egy újabb nagy négyajtós luxusmodell kifejlesztésének és bemutatásának nem lenne értelme.

„Biztosan nem lesz sportkocsi, mivel nem építünk sportkocsikat. Az viszont jól látszik, hogy a luxusautó-vásárlók az SUV-kat vonzónak találják. Egyértelműen látom a helyet a kínálatban további Bentayga változatok számára, és más lehetőségek is akadnak az SUV-térben.” - mondta.

A Bentayga egyébként is igen sikeres a Bentley kínálaton belül: az eladott autók 47%-át tette ki. Ugyanakkor a konkurencia kezdi túllicitálni: a Rolls-Royce Cullinan és a Mercedes-Maybach GLS is testesebb, feltűnőbb autó – nem csodálkoznánk rajta, ha a Bentley vagy egy látványosan nagyobb terepjáróval, vagy legalább a Bentayga egy drágább, feltűnőbb változatával próbálna válaszolni a kihívásra.